Motocross

Motocross CUP

V sezoni 2016 smo prvič organizirali tudi MX dirke in vsake se je udeležilo preko 100 tekmovalcev, v letu 2017 pa že preko 180, v sezonah 2018 in 2019 pa tudi preko 200! MX Cup je namenjem ljubiteljem motokrosa, dirke so enostavne in narejene tako, da vozniki lahko najprej trenirajo na isti progi kot kasneje vozijo dirko. Dirke se vozi brez licenc in v več kategorijah.

V sezoni 2020 so na sporedu 3 dirke, v seriji MX CUP Tosidos in nekdo, ki se bo udeležil vseh 3 dirk bo konec sezone dobil novo motorno kolo, KTM SX.

Dirke v sezoni 2020 bodo:
23.5.2019 – Semič (SLO)
13.-14.6.2020 – Žiri (SLO)
4.10.2020 – Sl.Gradec (SLO)

Motocross CUP

RAZPIS MZS za disciplino Motocross CUP 2020

Motocross CUP je disciplina, namenjena tekmovanju z motorji, ki se izvaja na različnih naravnih ali umetnih podlagah in je namenjena dokazovanju voznikovih izkušenj, po pravilih najbližja Motokrosu.

Tekmovalci morajo v časovnem obdobju, ki je določen za posamezni razred, prevoziti čim več krogov.

Strokovni svet MZS – Moto Zveze Slovenije, razpiše rekreativno tekmovanje za voznike v disciplini Motocross CUP po določilih pravilnika discipline.

Koledar tekmovanj je objavljen na spletni strani Moto Zveze Slovenije (www.mzs-racing.si) Dopušča se sprememba ali dopolnitev koledarja. Vsak organizator tekmovanja je dolžan za vsako tekmovanje izdelati posebni pravilnik, katerega potrdi komisija MZS. Posebni pravilnik, ki se pripravi po predlogi MZS – Moto Zveze Slovenije, je potrebno potrditi najmanj 7 dni pred tekmovanjem. Ta pravilnik tekmovanja se po potrditvi objavi na spletni strani MZS.