MZS Poročilo s 1.HARD ENDURO RACE dirke, Buzet 21.10. 2017

Hard Enduro za rekreativce in profesionalce

Po zaključku letošnje sezone v Enduro Cross Countryu in MX CUP Tosidos, smo letos prvič v sklopu Moto Zveze Slovenije organizirali tudi 1.HARD ENDURO dirku v Hrvaškem Buzetu. Dirke se je udeležilo kar 207 tekmovalcev, med njimi veliko voznikov iz Italije, Avstrije, Slovenije, Nemčije in domačinov Hrvatov.

Dirka je bila sestavljena iz dveh delov, ker pa je bilo prijavljenih zelo veliko voznikov smo tudi prvi kvalifikacijski del razdelili v dve skupini. Torej, najprej jutranje kvalifikacije, to je 30 minutna enduro cross country dirka s katero si tekmovalci zagotovijo štartni položaj za glavno HARD ENDURO dirko, ki se je začela ob 12:15 uri. HARD ENDURO DIRKA je sestavljena iz dveh panog, torej klasični enduro s kontrolnimi točkami (check point ali CP) in speciali, ter extrem enduro, kjer je vse takorekoč special.

Zaradi lažjega pretoka tekmovalcev po enduro progi, ki je bila tokrat dolga okoli 50 kilometrov, dirko začnejo najboljši tekmovalci po skupinah, od najboljše do najpočasnejših tekmovalcev. Na progo se odpravijo v skupina po trije tekmovalci vsakih 30 sekund. Najboljše skupine imajo tudi najtežjo progo, kar pomeni da morajo potrditi več checkpointov. Tokrat najtežji je bil CP 8, karetega niso izpeljali niti vsi najboljši, za amaterske voznike pa niti ni bil potreben. Zadnji, CP 12 je bil tudi ciljni. Ker pa je med dirko samo nekdo odstranil označevalne trakove in puščice, smo za konec hitrostne preizkušnje ( special test) upoštevali rezultate na prevoženem CP 10 tekmovalci pa so morali imeti tudi CP 11 in CP 12, kateri je bil cilj hard enduro kroga. Nato so tekmovalci odšli po označeni trasi nazaj v box, kjer so dirko tudi začeli.

Najboljši tekmovalci so progo izpeljali v dobri uri in pol, celo progo pa je prevozilo kar 189 tekmovalcev.

Najboljši DIAMANT vozniki na koncu pa so bili:
1. GOGGIA SONNY / KTM
2. ZEC MATIJA / SHERCO
3. ŠPINDLER MIHA /KTM
4. BERTL PHILIPP / BETA
5. ALHIASAT OMAR / KTM

Ob vsem dogajanju zahvala vsem tekmovalcem za upoštevanje navodil in pomoč sotekmovalcem in seveda organizatorju EMK Buzet.

Rezultati: http://www.mzs-racing.si/rezultati/