MZS Poročilo s finala Enduro Cross Country in MX CUP Tosidos, Sl.Gradec 7. in 8.10. 2017

Rekordi, med rekordi, v soncu in ob dobri zabavi

Zaključek letošnje sezone, tokrat Enduro Cross Country in MX CUP Tosidos, smo po 4 letih ponovno pripeljali v Slovenj Gradec (ponovno v sodelovanju z Motokros klubom Sl.Gradec), v dveh dneh dirk pa nas je obiskalo preko 330 tekmovalcev, v motokrosu kar 182! S tem sezone še ni konec, za zadnjo dirko v letu 2017, Hard Enduro race v Buzetu 21.10.2017 imamo že 300 predprijav, upamo da leto zaključimo tudi z odlično Enduro dirko.

Dirkaški vikend, sestavljen iz sobotne 5. Enduro Cross Country dirke sezone 2017 in 3. MX CUP Tosidos dirke sezone 2017 v nedeljo je potekal v super vremenu in še boljšem vzdušju, saj si je dirke ogledalo tudi ogromno gledalcev. Dirke so se namreč udeležili številni znani vozniki iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije – Kelava, Kutnar, Mulec, Špindler, Urbas, Nastran, Isopp, Krispel, …

Veseli nas, da se v Sloveniji končno dogaja tudi v mlajših selekcijah, v MX50, 65 in 85 je v nedeljo vozilo preko 60 junakov, torej nas ob takšni udeležbi in kvaliteti tekmovalcev, ne more skrbeti za naslednike najboljših slovenskih MX voznikov.

Sobotno Enduro Cross Country dirko so kot vedno začeli štirikolesniki, a se je dirke udeležilo le 9 tekmovalcev, takoj za njimi pa kategorije Bronze in Women, ponovno precej množičen štart s kar 54 BRONZE vozniki. V kategorijah, ki so sledile, in v katerih nastopajo še boljši in še hitrejši tekmovalci, pa smo videli neverjetne hitre vožnje, atraktivno skoke in prehitevanja, katere so gledalcem in tudi nam jemale sapo. Konec dneva, po petih štartih in 14 kategorijah tekmovanja, je bil najhitrejši med vsemi domačin Toni Mulec.

Prireditev smo ponovno raztegnili na dva dni, zato so se dirkači po sobotni dirki in razglasitvi rezultatov lahko prepustili precej bolj sproščenemu vzdušju, ob živi glasbi ansambla Škorijoni in Tomos Banda, ter pod pokritim šotorom za vse.

Prijave za 3. MX CUP Tosidos smo tokrat pričeli že v soboto zvečer in nadaljevali v nedeljo ob 7:30 – še dobro, saj se je na tekmo prijavili kar 182 voznikov, spet rekordna številka prijav. Nedeljsko dirko vedno pričnemo s prostimi treningi, nato z vožnjami po kategorijah, od najmlajših v kategoriji MX 50 do veteranov 50+. Tudi kategorije MX65 in MX85 s puncami so bile to dirko precej polne, skoraj vsaka kategorije je zasedla celotno štartno rampo, na kateri je 30 štartnih mest. Motokros tekmovanje MX CUP Tosidos se udeležujejo tekmovalci, ki tudi v državnem prvenstvu vedno dosegajo stopničke, tako da je tudi ta disciplina vedno bolj zanimiva za vrhunske tekmovalce.

Ob vsem dogajanju zahvala vsem tekmovalcem za strpnost, upoštevanje navodil in pomoč sotekmovalcem, njihovim spremljevalcem in staršem, organizatorju MK klub Sl.Gradec.

Rezultati ECC: http://www.speed-timing.hr/CC_SLO_2017_MZS/06_SLOVENJ-GRADEC/
Rezultati MX CUP: http://www.mzs-racing.si/rezultati/