Poročilo s 1. Enduro Cross Country dirke sezone 2019 – 24.3. / Buzet

Vreme odlično, v več kot 20 stopinjami, sonce, nekaj vetra in velika udeležba na prvi Enduro Cross Country dirki sezone 2019. Tokrat je dirka nedeljska, trening pa celo soboto, tako da so tekmovalci lahko vse izpeljali v enem vikendu.

Tudi letos, bodo vse dirke MZS discipline Enduro Cross Country štele tudi za državno prvenstvo AMZS za disciplino Cross Country, in sicer v treh kategorijah.

Dirko po urniku še vedno začenjajo štirikolesniki, ki se pomerijo v 60 minutni dirki. Tokrat so se na šratu pojavili samo 4 tekmovalci, ki so tekmovali v 2 kategorijah. Za njimi od sezone 2018 vozijo najmlajši tekmovlaci in sicer v kategorijah Mitas Enduro 65 in 85. V obeh kategorijah je nastopilo kar 20 tekmovalcev, 6 v 65 in 14 v 85. Zmagovalev v kategoriji Mitas Enduro 65 po 45 minutah vožnje je postal JELENC Nace, v kategoriji Mitas Enduro 85 pa WENDNER Moritz.

V kategoriji Bronze in Women je tokrat dirko pričelo kar 6 deklet in 60 bronastih voznikov. Po 60 minutah je dirko najhitreje zaključil BENKO Blaž, med dekleti pa po 9 krogih FIFER Tjaša. Kot sama pravi, je v zmagi zelo pripomogel dober kondicijski trening preko cele zime. S tem je dokazala, da se tudi punce znajo potruditi in vložiti veliko truda v dober rezultat. Čestitke!

Četrti štart dneva, s kar 115 tekmovalci in v katerem so tekmovali vozniki kategorij SILVER, VETERAN SILVER, VETERAN 50 ter prva vožnja kategorije ENDURO je zmagovalca dobila šele po 90 minutah, saj s kvaliteto tekmovalcev in njihovim znanjem narašča tudi skupni čas bojev. Tekmovalcev je bolo za to progo kar precej, zato je težavnost dirke povačala tudi količina prahu, ki so jo za seboj dvigovali tekmovalci. V kategoriji SILVER je slavil KRŽIČ Tilen, v VETERAN SILVER PODOBNIK Toni, v VETERAN 50 pa SALBRECHTER Gerald.

Najhitrejše kategorije: DIAMANT, GOLD, Mitas Junior, ter zlati VETERANi in ENDURO vozniki v drugi vožnji, pa so morali prepeljati kar 120 minut dirke. Toni Mulec je s hitro in natančno vožnjo odvozil kar 22 krogov in tako slavil v kategoriji DIAMANT, z več kot minute prednosti pred KUNTAR Lukatom in ŠPINDLER Mihatom, ki pa je zaostal že več kot krog. V kategoriji GOLD je zmagal SCHNÖLZER Marcel. V kategoriji ENDURO, torej skupno po 3.5 urah dirkanja je najvišjo stopničko zasedel PODVRATNIK Tomaž, v zlatih VETERANIH pa JELENC Janez, ki je tako dopolnil sinovo zmago v kategoriji 65. Čestitke! Pri Mitas Junior-jih do 23 let pa najhitrejši REICHHOLD Thomas.

Zahvala in čestitke vsem tekmovalcem za obisk dirke ter Manuelu Černeka & ekipi za pripravo proge.

Rezultati: http://www.mzs-racing.si/rezultati/

Naslednji dogodek Moto Zveze Slovenije je dirkaški vikend s klasično enduro dirko v soboto in MX CUP Tosidos dirko v nedeljo na Ribniku, 27. in 28.4.!

Tudi letos ne pozabite, da bomo ponovno podelili 2 popolnoma nova motorja KTM enemu izmed tistih, ki bodo odpeljali vse ECC ali MX CUP Tosidos dirke.