Poročilo s 1. Enduro Cross Country dirke sezone 2021 – 19.06. / Žiri

Prva dirka Enduro Cross Country sezone 2021

Po predolgem premoru so se stvari kot kaže le izboljšale in v Sloveniji so spet dovoljene prireditve. Uspelo nam je izpeljati 1. letošnjo Enduro Cross Country dirko, ki šteje tudi za državno prvenstvo v Cross Country-ju.

Štirikolesnikov tokrat ni bilo, zato so dirko začeli najmlajši, v kategorijah Mitas Enduro 65 in 85. Letos smo uvedli manjšo spremembo, te kategorije sedaj vozijo 60 minut in ne 45 kot prejšnja leta. Kot v preteklih sezonah pa štartajo vozniki v kategoriji Bronze in Ladies. Tudi oni vozijo 60 minut, vendar je proga bolj zahtevna. Po 60 minutah izredno vroče dirke je med vsemi tekmovalci BRONZE slavil Tilen Kamnik.

Ker smo vedeli, da bo tokrat zelo vroče, smo urnik prireditve za to dirko spremenili, saj je bilo potrebno progo vmes dodobra zaliti, saj v taki vročini zaradi prahu sicer ne bi bilo možno voziti. Prah precej zmanjša vidljivost in vožnja v takih razmerah je enostavno prenevarna.

Tretji štart dneva je bil za kategorije Silver, tekmovalci vozijo 90 minut, a smo vožnjo zaradi zahtevnosti skrajšali na 80 minut, prav tako 4. vožnjo dneva (Gold) iz 120 na 100 minut. V zadnji vožnji dneva je tekmovalce presenetil še dež, ki je progo spremenil v drsalnico, a to najboljših ni zmotilo in odpeljali so celih 100 minut dirke. Po 80 minutah četrtega štarta SILVER je v skupnem seštevku slavil Werner Muller, po 100 minutah najboljših voznikov v kategoriji GOLD pa Luka Kutnar.

Zahvala tekmovalcem za množičen obisk na res zahtevni dirki, kjer so bile temperature za naše razmere res na meji. Poleg tega, pa seveda tudi zahvala za upoštevanje organizatorja in posebnih pogojev in ukrepov potrebnih za izvedbo dirke.

Naslednja dirka 3.7.2021 v Kočevju / VABLJENI.

Rezultati vseh dirk vikenda: http://www.mzs-racing.si/rezultati/