Poročilo s 1. Summer Offroad Days z Ribnika 24. in 25.6.2017

Poročilo 1. Summer Offroad Days z Ribnika 24. in 25.6.2017

1. Summer Offroad Days vikend je bil izpeljan na Ribniku, sestavljen pa iz sobotne 4. Enduro Cross Country dirke sezone 2017 in 2. MX CUP Tosidos dirke sezone 2017 v nedeljo. Kljub ekstremnim temperaturam, pa se je dirk v obeh dneh udeležilo preko 270 motorjev, na nedeljski motocross dirki v skupini MX50 kar 20 tekmovalcev! Preden se osredotočimo na poročilo samega dogodka, naj se zahvalimo in pohvalimo vse ki ste se udeležili tega vikenda, saj so bile razmere za voznike kot tudi za organizatorje zares težke.

Sobotno Enduro Cross Country dirko, pri skoraj 36 stopinjah so ponovno začeli štirikolesniki, takoj za njimi pa kategorije Bronze in Women, potem pa se je proga, čeprav je bila pred dirko poravnana in dobro zalita, začela sušiti. Kljub precej zalivanja so se tekmovalci kar dodobra zaprašili, po novo namočeni progi so se v prvo vožnjo pognali najboljši tekmovalci kategorij Diamant in Gold, za njimi na najdaljšo 90 minutno vožnjo kategorije Silver (vožnjo smo vseeno raje skrajšali na 75 minut), za njimi ponovno najboljši na še dodatnih peklenskih 60 minut. Vseeno nam je uspelo tekmovanje pripeljati do konca, in pod streho pripeljati tudi 4. letošnjo ECC dirko. Po tej sledi malce daljši premor, naslednje prireditve bodo po počitnicah.

Glede na to, da smo to prireditev raztegnili na dva dni, so se vsi dirkači po sobotni dirki lahko prepustili precej bolj sproščenemu vzdušju, saj se skoraj nikomur ni mudilo domov. Zalivanje proge in zalivanje ob progi se je tako, ob spremljavi harmonike in domačih viž, potegnilo dolgo v noč.

Prijave za 2. MX CUP Tosidos smo pričeli že ob 7:30, in nedeljsko jutro je bilo malce bolj hladno, saj vsaj takoj zjutraj ni pripekalo sonce. Že ob 8:00 tekmovalci začnejo s treningi, prve vožnje v najmlajših kategorijah pa se začnejo okoli poldneva. Kljub visokim temperaturam, prahu in polivanju steze so se dirke odvijale po planu, zaradi nekaj padcev smo morali urnik malce korigirati in okoli 18:00 ure zaključiti tudi nedeljsko prireditev.

Ob vsem, kar se je dogajalo ta vikend gre zahvala vsem tekmovalcem, njihovim spremljevalcem in staršem, organizatorju Dinu Carju in HMSu (Hrvatski Moto Savez) in predstavniku g. Zoranu Mioču za profesionalen pristop in pomoč pri izvedbi prireditev.

Rezultati ECC: http://www.speed-timing.hr/CC_SLO_2017_MZS/04_RIBNIK/
Rezultati MX CUP: http://www.mzs-racing.si/rezultati/