Poročilo s 3. Enduro Cross Country dirke 2018 – 22.9. / Vransko

Poročilo s 3. Enduro Cross Country dirke sezone 2018 – 22.9. / Vransko

Kljub slabi vremenski napovedi, saj se je vreme poslabšalo dobesedno po urniku za začetek prireditve se je dirke udeležilo preko 155 tekmovalcev, zato čestitke prav vsem, ki ste se bili pripravljeni spopasti s tako težko progo v teh razmerah. A po vsakem dežju vedno posije sonce, zato upamo, da nam bo posijalo tudi na naslednji dirki že čez slabih 14 dni v Slovenj Gradcu.

Štirikolesnikov se je tokrat zbralo le 7, v kategoriji Quad Gold je slavil Tomaž Jernejšek, v kategoriji Quad Bronze pa njegov mlajši brat Janez Jernejšek. Za njimi v letošnji sezoni vozijo mladi, v kategorijah Mitas Enduro 65 in 85 in sicer 45 minutno dirko. Pohvala vsem mladim dirkačem, ki so kljub dežju in deloma zelo spolzki progi prepeljali celo dirko in kljub premočenim dresom nabrali zelo dobre izkušnje na taki podlagi.

V kategoriji Bronze in Women ponovno ogromen obisk, kategorija Bronze je bila popolnoma zasedena, v kategoriji Women pa tokrat le ena tekmovalka, Katjuša Pernuš.

Četrti štart dneva – 90 minutno dirko smo zaradi težkih razmer skrajšali na 75 minut, kar se je izkazalo za dobro odločitev, saj je celotno dirko močno deževalo in proga je po vsaki kategoriji postajala težja za vožnjo.

Kategorije DIAMANT, GOLD, novi Mitas ENDURO Junior, najboljši VETERANi in ENDURO vozniki pa so namesto 120 minut, po skupni odločitvi vozili le 60 minut, vendar je bila dirka zaradi težke proge »daljša« kot katerakoli prej. Kanali, katerih prve vožnje sploh ni bilo, in ki so se med vožnjama BRONZE in SILVER samo še poglobili, so progo naredili skoraj neprevozno. Tistih smeri, katere so tekmovalci vozili na treningu, jih med dirko sploh ni bilo več, zato je bil vsak krog dirka zase. Dirko je po štartu z drugega mesta sicer suvereno dobil Miha Špindler, kateremu v Sloveniji in okolici kot kaže v takih razmerah ni enakega.

Zahvala in čestitke vsem tekmovalcem za tako množičen obisk kljub slabi vremenski napovedi, njihovim spremljevalcem in staršem mladih voznikov, ter vsem ki ste kakorkoli pripomogli k izpeljavi tega blatnega dogodka.

Rezultati: http://www.mzs-racing.si/rezultati/

Naslednja dogodka Moto Zveze Slovenije sta 4. Enduro Cross Country dirka dne 6.10.2018 in 3. MX CUP Tosidos dirka takoj naslednji dan, torej 7.10.2018 v Slovenj Gradcu.