Poročilo s 3. Enduro Cross Country dirke sezone 2019 – 22.9. / Vransko

3 dirka Enduro Cross Country sezone 2019

Napoved dirke na Vranskem, ob poligonu varne vožnje, vedno pomeni veliko interesa za dirkanje med tekmovalci, saj jih tam vedno pričaka dobra in prava enduro cross country steza, polna korenin, kanalov, preprek – pravi cross country torej.

Vremenska napoved za nedeljo je bila sicer cel dan sonce, toda tudi tokrat nam je proti koncu ponagajalo vreme in med dirko najboljših je pričelo deževati, kar je dirko naredilo še težjo. Vseeno je dirka na stezo privabila preko 200 tekmovalcev, od 4 kolesnikov, mladih na 65 in 85 ccm motorjih, do najboljših slovenskih in avstrijskih enduro tekmovalcev.

Dirko kot vedno začnejo 4 kolesniki, a zaradi upada števila tekmovalcev je to skoraj zagotovo zadnja sezona v tej kategoriji. Tokrat je bilo od preko 200 tekmovalcev prisotnih le nekaj 4 kolesnikov, 4 natančno.

Mlajše kategorije, pa so za razliko od 4 kolesnikov obiskane vedno bolj, tokrat se je dirke udeležilo 10 voznik kategorije Mitas 65, v kateri je slavil Nace Jelenc in 10 v kategoriji Mitas 85 prav tako 10 voznikov. V tej kategoriji pa je bil ponovno najhitrejši Brejc Bor. Pohvale vsem mladim tekmovalcem, saj so prevozili enako progo kot najboljši tekmovalci (v izjemo nekaj dodatnih res težkih preprek).

Štart kategorij Bronze in Women je bil kot vedno zelo številčen, kar se ponavadi kaže kar celi prvi krog, dokler se tekmovalci ne razvrstijo. V tem štartu je tokrat začelo kar 75 voznikov, od tega 3 punce. Najhitrejši bronasti je postal Blaž Benko, najhitrejša punca pa ponovno Tjaša Fifer, ki je bila med vsemi odlična 12.!

Četrti štart dneva kategorije Silver in 90 minutno vožnjo so tekmovalci odpeljali v suhem vremenu, med vsemi tekmovalci je bil na koncu najhitrejši Werner Muller (Veteran 50), takoj za njim najhitrejši Silver voznik Tilen Kržič in za njim Roman Lobner. Najhitejši Veteran Silver pa je po 90 bitki s progo postal Toni Podobnik.

Najhitrejša vožnja, pa tudi najdaljša in delno deževna, je gledalcem nudila tudi najzanimivejšo progo, saj smo tekmovalcem dodali nekaj težkih vložkov, kateri pa niso zmotili Tonija Mulca, ki je ponovno prehitel vso konkurenco in zmagal pred Mihom Špindlerjem in Lukom Kutnarjem v kategoriji Diamant. Med Gold tekmovalci je povedel Marcel Schnolzer, med zlatimi veterani pa Janez Jelenc, oče najhitrejšega Naceta v kategoriji 65. V kategoriji ENDURO (90 + 120 minut) je s kar 30 prevoženimi krogi slavil Sandi Pušnik.

Zahvala tekmovalcem za tako množičen obisk in sponzorjem za bogate nagrade, naslednji dogodek Moto Zveze Slovenije je dirkaški vikend v Slovenj Gradcu. V soboto 5.10. nas čaka 4. dirka Enduro Cross Countrya in v nedeljo 6.10. tretja in zadnja letošnja MX CUP Tosidos dirka. Vabljeni.

Rezultati vseh dirk vikenda: http://www.mzs-racing.si/rezultati/