Poročilo s 3. Offroad Weekenda sezone 2018 – 6. in 7.10. / Sl.Gradec

3. letošnji enduro / MX vikend

je potekal na za nas klasični lokaciji, Mislinjska Dobrava pri Slovenj Gradcu, kar po meni ime Mulec -> dobra dirke in dobra zabava -> ogromen obisk. In res, preko 400 tekmovalcev v 2 dneh, sončni Enduro Cross Country v soboto in oblačen nedeljski motokros MX CUP Tosidos na super podlagi.

Napoved je sicer kazala nekaj več dežja, a se nas je vreme usmililo in namesto dežja med dirkami, je deževalo v soboto ponoči, kar pa je le namočilo progo za nedeljsko dirko in morda malce ohladilo glave, ki so si po sobotni dirki privoščili super zabavo s kulturno izobraževalnim programom in »tobogani« v ogromnem šotoru, ki bo kot kaže stalnica na dirkaških vikendih v Mislinjski Dobravi.

V soboto smo tako izpeljali že četrto letošnjo Enduro Cross Country dirko, s preko 200 udeleženci, ki so se udeležili dirke v vseh kategorijah, tako 4 kolesniki, najmlajši v kategorijah Mitas 65 in Mitas 85, punce, amaterji, veterani in najboljši slovenski enduro vozniki. Tisti, ki so se udeležili vseh 4. dosedanjih dirk, potrebujejo samo še obisk finalne ECC dirke, ki bo 20.10.2018 na Ribniku in izpolnili bodo pogoj, ki je potreben za sodelovanje v žrebu za popolnoma novo motorno kolo KTM. Podarili ga bomo na zaključni zabavi Moto Zveze Slovenije, ki bo v mesecu novembru v Ljubljani.

3. in zadnja letošnja nedeljska MX CUP Tosidos dirka je v Slovenj Gradec privabila res veliko tekmovalcev, zaradi krajšega dneva pa smo morali malce spremeniti urnik, kar pa ni vplivalo na atraktivnost dirke in res super obisk tekmovalcev in gledalcev. Zjutraj je sicer padlo še nekaj kapljic, kar pa ni ustavilo najmlajših dirkačev, ki so se že ob 8:00 zapodili na kvalifikacijski trening pred tekmovanjem. Takoj za tem mlajši opravijo tudi vse dirke, saj jih v ponedeljek ponavadi čaka šola, za njimi pa nastopijo odrasli, v skupinah primernih njihovim motorjem in znanjem. Tudi tokrat se je dirke udeležilo precej znanih slovenskih voznikov, kot so Theo Urbas, Luka Kutnar, Toni Mulec, Chris Mariacher, Jaka Završan, Ražman Urban, Werner Muller, Gašper Polajžer, Matevž Robek, Hauptman Gal, Boštjan Kermavner in ostali.

Zahvala tekmovalcem za vedno bolj športne dirke in upoštevanje pravil, katere se trudimo uvesti zaradi večjega reda in posledično in kar je najvažneje, večje varnosti na dirkah. Upamo, da ste se zabavali, da ste bili zadovoljni z izvedbo dirk in se nam boste še pridružili na finalni dirki Enduro Cross Countrya 20.10.2018 na Ribniku pri »Dinotu«.

Rezultati vseh dirk vikenda: http://www.mzs-racing.si/rezultati/