Poročilo s 5. Enduro Cross Country dirke sezone 2018 – 20.10. / Ribnik

Vreme odlično, proga vrhunska in dober obisk z več kot 150 tekmovalci – čeprav je bil Ribnik letos na sporedu že drugič. Prvič konec aprila, ko smo izvedli motokros in klasično enduro dirko, tokrat pa ponovno Enduro Cross Country dirko, finalno dirko sezone 2018. Vreme odlično, jutranja rosa med dirko štirikolesnikov, ostalo pa sonce in dobra podlaga, čeprav se je na koncu na nekaterih delih proge kadilo. Nekaj kategorij je dobilo zmagovalce sezone že pred finalno dirko, kar nekaj tekmovalcev pa si je zmago sezone zagotovilo šele na tej zadnji dirki.

Štirikolesnikov se je tokrat zbralo le 7, v kategoriji Quad Gold je slavil Zdovc Gašper, v kategoriji Quad Bronze pa Pšaker Uroš, saj je zmagovalec sezone v tej kategoriji, Jernejšek Janez posodil motor bratu Tomažu, da je lahko dirkal in si prav tako privozil naslov za sezono 2018. Za njimi so nastopili mladi v kategorijah Mitas Enduro 65 in 85 in sicer s 45 minutno dirko in prevozili kar nekaj krogov in si pridobili novi izkušenj. Kategorije mladih zaradi vse večjega obiska zagotovo ostajajo tudi v prihodnjih sezonah. Poudariti je potrebno, da so tudi najmlajši tekmovalci odpeljali enak krog kot vsi ostali tekmovalci, zato še posebne čestitke vsem.

V kategoriji Bronze in Women ponovno boj do zadnjega, kar 43 bronasti dirkačev in tokrat 3 dekleta, poleg zmagovalke dirke in sezone Katjuše Pernuš še prvič Vodovnik Lara in Žvan Nina, čestitke vsem!

Četrti štart dneva kot ponavadi kategorije SILVER in veterani, ter prva vožnja ENDURO tekmovalcev. Po dolgih 13 krogih za absolutnega zmagovalca Wernerja Mullerja in 12 za ostale tekmovalce, sta si zmago priborila še Schnorzel Marcel in Jelenc Janez.

Najhitrejše kategorije: DIAMANT, GOLD, Mitas Junior, ter VETERANi in ENDURO vozniki pa so morali prepeljati kar 120 minut dirke, absolutni zmagovalec 5 vožnje Toni Mulec je odvozil kar 18 krogov! Atraktivna vožnja najhitrejših in dober obisk hitrih tekmovalcev iz Avstrije, pa je na Ribnik privabilo tudi kar precej gledalcev, ki so imeli kaj videti. V kategoriji GOLD je slavil Reichhold Thomas, najhitrejši zlati veteran pa je bil na Ribniku Kočevar Kristjan.

Zahvala in čestitke vsem tekmovalcem za obisk dirke, njihovim spremljevalcem in staršem mladih voznikov, ter ponovno Dinotu Carju za pripravo odlične proge v tako kratkem času.

Rezultati: http://www.mzs-racing.si/rezultati/

Zaključna prireditev, na kateri bomo podelili 2 popolnoma nova motorja KTM bo 1.12.2018 v Cvetličarni v Ljubljani.