Poročilo s 5. Enduro Cross Country dirke sezone 2019 – 26.10. / Ribnik

Zadnja dirka Enduro Cross Country sezone 2019

Kot kaže, nam je po urniku in koledarju ravno uspelo ujeti datum, da smo imeli sončno vreme in dnevno svetlobo do konca dirk. Jutranja rosa, ki je spremljala celo dirko 4-kolesnikov je progo namočila ravno toliko, da ni bilo blata a tudi prašilo se ni. Vlaga je držala tudi skozi celotno dirko mladih v kategorijah Mitas Enduro 65 in 85, za 3., 4. in 5. štart dneva pa je bilo potrebno kak prašni del malce namočiti.

Proga na Ribniku je bila tokrat obrnjena, se pravi da so tekmovalci peljali kontra krog lanskemu. Proga tu ima tudi precej dolgih ravnin in kar nekaj dela obstoječe MX proge, vendar brez skokov, zato je ustrezala tudi bolj MX naravnanim motorjem in njihovim voznikom.

Skupaj se je zadnje dirke Enduro Cross Country sezone 2019 udeležilo okoli 180 tekmovalcev, saj je v veliko kategorijah ravno ta dirka odločala o skupni končni razvrstitvi sezone.

7 4-kolesnikov, 16 Mitas Enduro 65&85 voznikov, skoraj 60 amaterjev in kar 6 punc, nekatere celo na njihovi prvi dirki. V 4. štartu dneva / Silver vozniki pa se je s štarta pognalo kar preko 70 voznikov. Najhitrejšo skupino je povedel Luka Kutnar, ki je imel tudi najhitrejši krog dirke, a je po padcu v 6. krogu in s poškodbo le stežka sledil zmagovalcu Toniju Mulecu. Tudi za tretje mesto je potekala prava borba, na koncu je na stopničke prišel Miha Špindler. Zaradi precej »odprte« proge pa se je kar nekaj tekmovalcev zmotilo pri porabi bencina in tako ostalo na ali ob progi.

Zahvala tekmovalcem za množičen obisk in sponzorjem za bogate nagrade, naslednji dogodek Moto Zveze Slovenije ne bo več tako tekmovalen, saj smo z dirkami za sezono 2019 zaključili, kot vsako leto pa nas čaka še zaključna prireditev, ki bo dne 30.11.2019 v klubu Cvetličarna v Ljubljani.

Rezultati vseh dirk vikenda: http://www.mzs-racing.si/rezultati/