Poročilo z 2. MX CUP Tosidos dirke sezone 2019 – 8.6. / Ribnik

Vroča dirka na Ribniku

2. letošnjo nedeljsko MX CUP Tosidos dirko smo po urniku začeli s sončnimi treningi ob 8:00. Vsi smo vedeli, da je bila napoved za ta dan sonce in okoli 30 stopinj. Tako za tekmovalce kot tudi za organizatorje je to znak, da se je treba za tako vreme posebno pripraviti, saj se ne ve, kako hitro se bodo razmere na stezi zaradi sonca in vetra spreminjale.

Najprej so na stezo prišli tekmovalci razredov MX85, MX65 in MX50 ter dekleta. Takoj po treningu, se na stezo podajo tekmovalci vseh teh kategorij v obeh vožnjah, da so že pred poldnevom gotovi in po podelitvi lahko začnejo razmišljati o stvareh poleg dirkanja. Naj omenim, da je teh tekmovalcev zadnji čas zelo veliko, vseh skupaj jih je bilo na dirki na Ribniku natančno 56!

Po končanih tekmovanjih mladine so s treningi začeli tudi odrasli, takoj po treningih pa vožnje v 5 različnih štartih, vsak pa odpelje po dve vožnji v dolžini 12 ali 15 minut + 2 dodatna kroga. Omeniti moramo udeležbo veliko znanih slovenskih motokrosistov; M. in Jernej Irt, Matija Kelava, Luka Milec, Luka Kutnar, Miha Bubnič, Matevž Robek, Urban Ražman, Jaka Završan, Werner Muller, Najmočnejšo kategorijo, MX GOLD 450 je z zmago v drugi vožnji dobil Matija Kelava. M.I., zmagovalec druge vožnje je na žalost v prvi vožnji predrl gumo in razlike v točkah ni uspel nadoknaditi, tako da je končal kot 4. Drugo mesto si je privozil Luka Kutnar, tretje pa Jernej Irt. Luka Milec je z zmagama v obeh vožnjah zlahka slavil v kategoriji MX GOLD 250.

Zahvala tekmovalcem za tako množičen obisk, zahvala organizatorju Dinotu za pripravo proge.

Z vsemi, ki so na dirki doživeli težji padec smo bili na vezi in vsi pravijo, da niso doživeli težjih poškodb ali zlomov, tako da so z mislimi že na naslednjih dirkah. Veseli smo dobrih novic.

Rezultati vseh dirk vikenda: http://www.mzs-racing.si/rezultati/