Poročilo z 2. Offroad Weekenda sezone 2018 – 26. in 27.5. / Žiri

Čakanje na dež in ponovno velik obisk

Čeprav je vremenska napoved na sadnem telefonu, katero najverjetneje piše nek tujec, ki naše dežele še ni videl od blizu, napovedovala same strele in oblake, se na naše veselje ni uresničila. Sobotno Enduro Cross Country dirko smo izpeljali v soncu, tako kot tudi skoraj celo nedeljsko MX CUP tosidos. No ja, v nedeljo tik pred koncem dneva smo dočakali nekaj kapelj, kar pa ni bistveno vplivalo na potek dirk. Ponovno smo v vikendu na dirke privabili preko 400 tekmovalcev, okoli 210 v soboto in okoli 200 v nedeljo, od najmlajših MX tekmovalcev do veteranov, starejših od 50 let.

V soboto smo uspeli izpeljati drugo letošnjo Enduro Cross Country dirko, v katero smo kot že veste, letos vključili tudi mlajše kategorije in tako, skupaj s sponzorji, vsaj malo prispevali k usmerjanju mladih tudi v enduro moto šport. Da je tudi Enduro Cross Country popularna disciplina priča vedno večje število tekmovalcev, veliko tistih ki vozijo tudi motokros. Sobotna dirka odraslih je štela tudi za državno prvenstvo v Cross Countryu in za pokal GNES, mešano avstrijsko in slovensko prvenstvo. Tekmovanja se je skupaj udeležilo preko 210 tekmovalcev, od voznikov štirikolesnikov, mladih v kategorijah Mitas Enduro 65 in 85, Mitas Junior 23, vseh veteranov, deklet, ter moških v kategorijah od Bronze do Diamant. Pohvalno je, da se tekmovanj v Sloveniji udeležuje vedno več tekmovalcev tudi iz tujine, kar kaže na zelo dobro konkurenco na naših tekmovanjih in zanimiva prizorišča tekmovanj.

Tudi 2. nedeljsko MX CUP Tosidos dirko smo začeli precej zgodaj, saj je tekmovalcev res veliko in kljub prijavam tudi v soboto zvečer ni veliko časa do prvih treningov ob 8:00. Tokratna tekma je štela za MX CUP Tosidos prvenstvo in kot motokros del tistega SUPER CUPa, kjer bomo konec sezone dobili najboljšega vsestranskega moto offroad voznika. Otroke pa je na podelitvi tokrat presenetil znani slovenski motokrosist, ki se je kot kaže po nekaj letni avanturi v tujini vrnil v EU, Roman Jelen in jim podelil veliko nasvetov in precej medalj in pokalov.

Ponovno so dirko začeli otroci, tokrat kar 22 v MX50 , 15 v MX65 in kar 17 v MX85. Tudi tokratne dirke poleg velikega števila tekmovalec udeležilo tudi veliko znanih slovenskih motokrosistov, Theo Urbas, Luka Kutnar, voznik MXGP Peter Irt, Toni Mulec, Chris Mariacher, Werner Muller, Gašper Polajžer, Matevž Robek, Boštjan Kermavner ter tokrat v vlogi trenerja tudi Miran Stanovnik … Puščavski naslednik puščavskega lisjaka, Simon Marčič pa se raje udeležuje naših Enduro Cross Country dirk in tako celo leto trenira za svojo glavno dirko leta. Najmočnejšo kategorijo, MX GOLD 450 je z zmagama v obeh nedeljskih vožnjah zanesljivo dobil Peter Irt.

Zahvala tekmovalcem za tako množičen obisk na obeh dirkah, upamo da ste se vsi dobro zabavali, bili zadovoljni z organizacijo in izvedbo dirke in se nam boste še pridružili v nadaljevanju sezone.

Rezultati vseh dirk vikenda: http://www.mzs-racing.si/rezultati/

Naslednja dirka je 3. dirka Enduro Cross Country 23.6. v Kopru.