Poročilo z 2. Offroad Weekenda sezone 2019 – 5. in 6.10. / Sl.Gradec

Zadnji dirkaški vikend sezone

Ponovno smo na dirkaškem vikendu, soboto Endruo Cross Country in nedeljska MX CUP Tosidos privabili skoraj 400 tekmovalcev, od najmlajših v kategoriji MX50 pa vse do veteranov, starejših od 50 let. MX CUP Tosidos dirka je bila sicer letošnja zadnja, eno smo izpeljali na Ribniku in drugo tik pred dopusti v Žireh. V disciplini Enduro Cross Country, ki šteje tudi za Državno prvenstvo pa je na sporedu še zadnja, peta dirka, ki je v koledarju na vrsti 26.10.2019.

V soboto smo tako izpeljali četrto letošnjo Enduro Cross Country dirko. Tokrat se je QUAD dirke udeležilo 6 tekmovalcev, ki so se razvrstili v 2 kategoriji. Mladih, v kategorijah Mitas Enduro 65 in 85 se je tokrat nabralo kar 22. Za kategorijo Bronze in dekleta, smo progo spremenili, dodali nekaj sekcij z ovirami in odprli del skozi blato, kar je za nekatere predstavljalo dodatno težavo, a je vseeno šlo, in po 60 minutah so si vsi lahko odpočili. 4 štart dneva, Silver in prvi veterani, je imel enako progo, za zadnji 5. štart najboljših voznikov pa smo »odprli« tudi skos preko hlodov in nekaj najboljših je takoj našlo najhitrejšo pot. Po dveh urah te težke dirke je med vsemi v 4. štartu slavil veteran Werner Muller, v zadnjem pa Miha Špindler.

Zadnje letošnjo nedeljsko MX CUP Tosidos dirko smo začeli zgodaj, saj je zaradi števila tekmovalcev (skoraj 180 voznikov) potrebno vse prijaviti čim preje in zaradi krajšega dneva malce spremeniti urnik, sicer bi tekmovalci vozili v trdi temi. Tudi tokratne dirke poleg velikega števila tekmovalec udeležilo tudi veliko znanih slovenskih motokrosistov, Luka Kutnar, Toni Mulec, Miha Bubnič, Rok Rus, Urban Ražman, Werner Muller, Miha Špindler, Gašper Polajžer. Najmočnejšo kategorijo, MX GOLD 450 je z zmago v obeh vožnjah dobil Toni Mulec. Pohvale tudi podmladku, 24 tekmovalcev v kategoriji MX50, 25 v MX65 in 15 v kategoriji MX85.

Zahvala in malce graje tekmovalcem; zahvala za tako množičen obisk in hkrati graja, zaradi neupoštevanje rumenih zastav, zaradi česar smo prekinili trening. In to bomo ponavljali, dokler se pravil ne bo upoštevalo. Zahvala tudi sponzorjem za bogate nagrade za oba dneva tekmovanja.

Zadnji dirkaški dogodek nas čaka že čez 14 dni na zadnji dirki Enduro Cross Country 2019 na Ribniku na Hrvaškem.

Rezultati vseh dirk vikenda: http://www.mzs-racing.si/rezultati/