Poročilo z Enduro Race Ribnik 2019 – 11.5. / Ribnik

Poročilo z Enduro Race Ribnik 11.5. / Ribnik (HR)

Drugo leto zapored in zagotovo stalnico v urniku dirk Moto Zveze Slovenije, smo ta vikend izvedli klasično enduro dirko, katere se je udeležilo preko 130 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije.

Čeprav smo morali dirko zaradi slabe vremena pred 14 dnevi prestaviti, tudi ta ni bila suha, prav gotovo pa tudi lahka ne. Tekmovalci v vseh kategorijah so imeli na voljo 6 ur časa, da odpeljejo določeno število krogov, a jih marsikdo ni mogel ali je prekoračil dovoljeni čas. Zaradi lažjega razumevanja in zahtevnosti tekmovanja so pravila zelo preprosta: glede na kategorijo odpelješ določeno število krogov in specialov, vse skupaj moraš narediti v določenem času. Tekmovalci pa, ne glede na kategorijo, štartajo po 3-je vsakih 30 sekund, po vrstnem redu glede na prijavo. Ker je tekmovanje namenjeno predvsem druženju in čim več prevoženim kilometrom, se za razglasitev rezultatov štejejo samo seštevki časov specialov. Glede na stanje proge pa so prav vsi udeleženci dirke zmagovalci, saj so bili pogoji težki. Prav zato marsikomu ni uspelo proge in krogov zaključiti v dogovorjenem času.

Zahvala tekmovalcem za obisk in seveda organizatorju Dinotu, ter seveda vsem ki so kakorkoli pripomogli k izpeljavi te klasične enduro dirke na Ribniku na Hrvaškem.

Rezultati vseh dirk vikenda: http://www.mzs-racing.si/rezultati/

Naslednja dirka je 1. Offroad weekend 2019 / 25.in 26.5. v Žireh, kjer bosta na vrsti 2. letošnja Enduro Cross Country in 1. MX CUP Tosidos dirka! MX CUP Tosidos dirka, ki bi morala biti konec aprila odplejana na Ribniku, se bo tam izvedla predvidoma v vikendu 15.-6.2019.