Enduro Cross Country

Enduro Cross Country je disciplina, kjer pridejo do izraza tekmovalčeva priprava, vzdržljivost in znanje vožnje, ter dobra priprava in vzdržljiv motor. Izvaja se lahko na različnih podlagah, saj panoga nima točno določenega pravilnika in ravno zato je primerna za vse starosti in stošpnje znanja. S tem se ukvarjamo že od leta 2008, ko smo začeli z enduro dirkami, v zadnjih letih pa smo organizirali tudi državna prvenstva v Enduro Cross Countryu.

Na sezono ponavadi pripravimo 6 dirk in sicer poizkušamo pokriti čimvečji del Slovenije. S tem dosežemo največje število voznikov amaterjev, ki jim je taka dirka dober trening pri vožnji z motorjem.

Enduro Cross Country

RAZPIS MZS za disciplino Enduro Cross Country 2024

Enduro Cross Country je disciplina, namenjena tekmovanju z motorji in štirikolesniki, ki se izvaja na različnih naravnih ali umetnih podlagah in je namenjena dokazovanju voznikovih izkušenj in vzdržljivosti, ter vzdržljivosti motorja. Tekmovalci morajo v časovnem obdobju, ki je določen za posamezni razred, prevoziti čim več krogov.

Strokovni svet MZS – Moto Zveze Slovenije, razpiše amatersko tekmovanje v disciplini Enduro Cross Country po določilih tega pravilnika.

Koledar tekmovanj je objavljen na spletni strani MZS (www.mzs-racing.si). Dopušča se sprememba ali dopolnitev koledarja.

Vsak organizator tekmovanja je dolžan za vsako tekmovanje izdelati posebni pravilnik, katerega potrdi komisija MZS. Posebni pravilnik, ki se pripravi po predlogi MZS – Moto Zveze Slovenije, je potrebno potrditi najmanj 7 dni pred tekmovanjem. Ta pravilnik tekmovanja se po potrditvi objavi na spletni strani MZS.